Beweeggroepen

Bij Improve kinesitherapie bieden we verschillende beweeggroepen aan. Dit betekent dat u bij ons kan komen oefenen op een verantwoorde manier én onder begeleiding. Alvorens u in een beweeggroep start krijgt u eerst een aantal individuele sessies met één van onze kinesisten. In deze sessies zullen we een aantal bewegingstesten doen, starten we met basis-bewegingen en maakt u kennis met onze praktijk.

We bieden verschillende beweeggroepen aan, voor verschillende klachten: ‘Active+’ voor kwetsbare ouderen, ‘Rug- nekschool’ voor (chronische) rug/nekpijn patiënten en een algemeen ‘Oefen-uurtje’. Tijdens dit uur oefent u zelf met uw persoonlijk oefenschema. Eén van onze kinesisten is aanwezig om u te begeleiding. In de toekomst gaan wij meer beweeggroepen opstarten en meer specifieke doelgroepen benaderen. Voorbeelden hiervan zijn ‘Claudicatio intermittens’(etalage benen), ‘Obesitas’ en ‘Diabetes type 2’.

Wat houdt dit in?

In een beweeggroep komen mensen met soortgelijke klacht tegelijkertijd oefenen onder begeleiding van de kinesist. De kinesist kent iedere patiënt, corrigeert en geeft feedback. 

Verschillende beweeggroepen:

Improve uw rug- nekklachten

Heeft u last van terugkerende nek, schouder of rugpijn? Bent u al bij verschillende professionals geweest zonder blijvend resultaat? Krijg de regie terug over uw lichaam en verminder uw klachten met het Improve je rugpijn programma!

Dit is een programma van 8 weken. Na deze 8 weken weet u beter wáár uw pijn vandaan komt, wat u zelf kan doen om dit te verminderen en hoe u er voor kan zorgen dat dit niet meer (zo hevig) terug komt.

Allereerst vindt er een intake plaats. Op basis hiervan krijgt u een persoonlijk oefenprogramma en gaat u samen met de gespecialiseerde kinesist aan de slag. U komt in het begin 2 keer per week oefenen. Dit gebeurt samen met de kinesist. Daarna wordt dit afgebouwd naar 1 keer per week. U krijgt uw persoonlijke oefenprogramma ook (online) thuis.

Als u na deze 8 weken nog graag onder begeleiding blijft oefenen kan dat. Er zijn verschillende momenten in de week wanneer er in kleine groepjes geoefend wordt. 

Active+ Improve uw fitheid

In de active+ groep komen 65-plusers samen om aan hun gezondheid en vitaliteit te werken. U hoeft geen klachten of pijn te hebben om deel te nemen in deze groep. Het doel van de beweeggroep is om oudere mensen ook een plek aan te bieden waar ze kunnen werken aan hun uithoudingsvermogen, basis spierkracht en kwaliteit van leven. Met andere woorden: U gaat weer beter de trap op- en af kunnen gaan en een langere wandeling kunnen maken dan voorheen.

Claudicatio intermittens (etalage benen)

Heeft u de diagnose gekregen ‘claudicatio intermittens’ of wel ‘etalage benen’? Dan kunt u bij ons terecht voor uw behandelingen. Wij zijn gespecialiseerd in het conservatief (zonder operatie) behandelen van deze ziekte.

Wat voorop staat in het behandelen van deze ziekte is u goed informeren over wat het precies inhoudt. Tijdens de kennismaking krijgt u meer informatie over de ziekte en krijgt u uitgebreid de kans om vragen te stellen. Het is hierbij aangeraden om uw partner mee te nemen naar de eerste afspraak. Want samen onthoud je immers meer dan alleen. Het is ook erg van belang dat uw partner weet wat er met u aan de hand is, zodat jullie elkaar kunnen steunen.

Zelfstandig oefenen

U kunt naar de praktijk komen en uw persoonlijke oefenschema uitvoeren. Er is een kinesist aanwezig om u te begeleiden en feedback te geven, maar hoofdzakelijk werkt u alleen. Voor het gebruik van de  ruimte vragen we een kleine vergoeding, maar u verliest geen kine-beurt.

Maak van te voren altijd een afspraak bij uw kinesist of stuur een mailtje naar info@improve-kinesitherapie.be

Praktische informatie

Tijdens het kennismakingsgesprek vragen wij naar uw medische geschiedenis, u huidige situatie en heel belangrijk uw hoofddoel. Voor de kennismaking neemt u mee:

  • Identiteitskaart
  • Voorschrift van de dokter
  • Aanvullend onderzoek van andere specialisten
  • Lijst van uw medicatie

Daarna gaan we een aantal basis testen doen om uw huidige situatie in kaart te brengen en krijgt u een vragenlijst om in te vullen. Deze testen zijn ter evaluatie om na 3 maanden nogmaals uit te voeren. Zo kunnen we progressie meten.

Een sessie duurt maximaal 60 minuten. In het begin kan het zijn dat u 30 minuten of 45 minuten komt oefenen. We bouwen dan rustig op tot 60 minuten. Iedereen op zijn eigen tempo.

Er zijn meerdere momenten in de week beschikbaar om te komen oefenen. Kijk op het rooster of vraag uw kinesist wanneer deze momenten zijn. Het is de bedoeling om 2 keer per week te komen oefenen. Er is altijd begeleiding aanwezig.

Uw benodigdheden:

  • Flexibele kleding
  • Goed (gesloten) schoeisel
  • Drinkbus

Wij werken samen met verschillende huisartsen. Wij zullen uw huisarts op de hoogte brengen van u inschrijving bij ons. Normaal gezien stimuleren zij dit concept en voorzien zij voor u een voorschrift voor 60 kine beurten.